Google

03.05.2009 00:53

Väčšina z vás určite vie ako sa správne vyslovuje slovo Google alebo prečo sa Google logo z času na čas mení. Viete však čo slovo Google znamená a odkiaľ pochádza?

1) Názov Google pochádza zo slova googol, ktoré vynašiel Milton Sirotta, synovec amerického matematika Edwarda Kasnera. Googol je číslo, ktoré sa skladá z jednotky a sto núl. Je to veľmi veľké číslo a neexistuje nič na svete, čoho by bolo také veľké množstvo – ani hviezd na nebi, ani čiastočiek prachu, ba dokonca ani atómov.

Pre Google tento výraz symbolizuje ich poslanie – usporiadať obrovské a zdanlivo nekonečné množstvo informácií a spraviť ich prístupnými pre všetkých.

2) Kedy má Google narodeniny? Google otvorilo dvere do sveta v Septembri 1998. Presný dátum, kedy sa v Google oslavujú narodeniny nie je určený – každý rok je to iný deň. Záleží na tom, kedy majú zamestnanci chuť na zákusok ;)

3) Z času na čas sa Google logo zmení na počesť rôznych výročí a sviatkov na celom svete. Tieto *špeciálne logá* – nazývané doodles – sa objavia na stránkach Google zvyčajne na 24 hodín.

 

Prvý jarný deň

First Day of Spring - Design by Eric Carle

Sviatok svätého Partika

Happy St. Patrick's Day! Doodle designed by Doodle 4 Google Ireland winner Evan O'Sullivan Glynn

 Dr. Seuss!

Happy Birthday Dr. Seuss! Courtesy of Dr. Seuss Enterprises

Deň svätého Valentína

Happy Valentine's Day

Unix 1234567890

Unix 1234567890

Charles Darwin

Charles Darwin's Birthday

Jackson Pollock

Jackson Pollock's Birthday - Courtesy of the Pollock-Krasner Foundation / ARS, NY

Martin Luther King

Martin Luther King Jr. Day, by Shepard Fairey / Studio Number One

Nový rok 2009

Happy New Year

TOPlist